Version 2
Stor it-opgradering holder Grønland og Færøerne ude af vigtigt politi-system
9/26/2022Grønlands og Færøernes politi har ventet i årevis på at få adgang til it-systemet Polsas, som bruges i de danske politikredse. Og ventetiden varer ved. Det skyldes, at Rigspolitiet vil i mål med en »større modernisering« af Polsas, inden resten af rigsfællesskabet bliver koblet på.
Syv år forsinket: Grønland og Færøerne venter stadig på politi-system fra Danmark
9/26/2022I mere end syv år har Grønland og Færøerne ventet på at blive koblet på politi-systemet Polsas. Rigspolitiet vil dog stadig ikke give en dato for, hvornår hele rigsfællesskabet skal have adgang til systemet.
FDA udsender advarsel: Endnu en insulinpumpe solgt i Danmark kan hackes
9/23/2022Det er ikke mere end et halvt år siden Version2 kunne afsløre at den samme sårbarhed gjaldt for et helt andet produkt. Også denne pumpe får lov at blive ude hos forbrugerne.
Borgere uden MitID-app får ingen udsættelse: Onlinekøb bliver umuligt uden telefon
9/23/2022Fra 31. oktober kan borgere, der ikke har en mobiltelefon og derfor bruger kodeviser eller kodeoplæser, ikke handle på nettet. Løsningen kommer først i det nye år.
Microsoft-chef: Stop nye projekter med C og C++ og brug Rust i stedet
9/23/2022Sprogene er forældede på grund af manglende sikkerhed og pålidelighed, lyder den kontroversielle udmelding.
Dokumenter afslører flere fejl i statens nye system til ejendomsvurderinger
9/23/2022DigiTech er klar med ugens nyhedsoverblik. Det skal handle om konsekvenserne ved at spare på Datatilsynet, nye fejl i statens store system til ejendomsvurderinger og en vigtig MitID-deadline, der nærmer sig.
Dansk Erhverv forudser »voldsom omvæltning« for Analytics-virksomheder
9/23/2022Det kommer til at gå ud over små og mellemstore virksomheder, nu hvor Datatilsynet som udgangspunkt har erklæret brugen af Google Analytics ulovlig. Løsningen er nemlig ikke realistisk for mindre webshops, og der er konsekvenser ved at skifte, vurderer Dansk Erhverv.
Danske spiludviklere har overhalet filmbranchen: »Kæmpestor kulturel betydning«
9/22/2022Direktør for Producentforeningen, Jørgen Ramskov, mener, at tiden er moden til, at spilindustrien ikke længere skal høre under Det Danske Filminstitut: »Der vil altid være nogen, der mener, at vi skulle have gjort noget for 10 år siden og fred være med det«.
Datatilsynet: Sådan kan du fortsætte med Google Analytics
9/22/2022Der findes en løsning på, hvordan danske organisationer kan fortsætte med Google Analytics efter gårsdagens bombe fra Datatilsynet. Men det svækker datakvaliteten så meget, at værktøjet måske mister sin værdi for de virksomheder, der bruger det.
Nu er den her: Java 19 er på gaden
9/22/2022Alle nyhederne i Java 19 er på prøve, på nær chip-platformen RISC-V.
Teknologiforståelse bliver nævnt med kun ét ord i reform af læreruddannelsen
9/22/2022Den nye læreruddannelsesreform har for første gang inddraget begrebet teknologiforståelse, men hvad det mere præcist betyder er ikke specificeret. Det skaber både bekymring og optimisme alt efter, hvem man spørger.
Danske virksomheder i it-outsourcingkaos: »Der sker store omrokeringer lige nu«
9/22/2022En stribe problematikker ramler i disse år ned over danske virksomheders mulighed for it-outsourcing. »Der sker store omrokeringer på grund af den globale uro, vi ser lige nu,« siger chef for teknologi og sikkerhed hos konsulentvirksomheden PwC.
Ny GDPR-bombe under danske virksomheder: Google Analytics er som udgangspunkt ulovligt
9/21/2022Datatilsynet har erklæret sig enig med tilsynsmyndighederne i Østrig og Frankrig om, at det som udgangspunkt er ulovligt at bruge Google Analytics i EU.
Producentforeningen vil give computerspil sit eget institut: »Kan flyve ud af skyggen fra film«
9/21/2022Anerkendelse, kapital og talent skal forløse det enorme vækstpotentiale i den danske spilindustri, skriver Producentforeningen i en pressemeddelelse.
Novo Nordisk Fonden donerer halvanden milliard til udvikling af verdens bedste kvantecomputer
9/21/2022Med bevillingen på halvanden milliard kroner får danske forskere og ingeniører til opgave at udvikle en fejltolerant kvantecomputer i løbet af de næste 12 år.
Præster deler følsomme data på Facebook: Datatilsynet går ind i sagen
9/21/2022Efter det i sidste uge kom frem, at præster deler følsomme og personhenførbare oplysninger om kirkegængere i en gruppe på Facebook, vil Datatilsynet nu undersøge sagen.
Minister hædrede cyberlandsholdet i København: »Hold kæft, hvor er I seje«
9/21/2022Ministeren lovede fortsat at bakke op om cyberlandsholdet, som han mener inspirerer andre unge til at interessere sig for it-sikkerhed i en tid hvor Danmark ifølge ministeren er »kraftigt udfordret på cyberområdet«.
Organisationer roser regeringens it-udspil: »Digital inklusion bliver en af de helt store opgaver«
9/21/2022Både IT-Branchen og DI Digital hilser regeringens nye udspil om digitalisering velkommen.
Ansigtsgenkendelse splitter danskerne: Transparens og privacy bekymrer flertallet
9/21/2022Danskerne forstår at anvendelse af ansigtsgenkendelse kan lette myndigheders arbejde, men utryghed ved teknologien får fortsat mange til at takke nej til udbredelsen
Nyt udspil fra regeringen: »Det skal være nemmere at vælge det digitale fra«
9/20/2022Regeringen vil med et nyt udspil gøre det nemmere at være borger i et digitalt samfund. Det skal ske ved at give borgerne bedre hjælp til MitID og andre digitale løsninger, nemmere muligheder for at vælge digitale løsninger fra og mere inddragelse i offentlige it-projekter.
Regeringen klar med nyt Digitaliseringsråd: Her er medlemmerne og deres opgaver
9/20/202211 personer fra den offentlige sektor, forskningsverdenen og erhvervslivet skal give anbefalinger til regeringen om, hvordan den digitale udvikling i Danmark styres bedst muligt. Få et overblik over medlemmerne og deres opgaver her.
Dansk spil udstilles på ikonisk museum i New York: Kommer i liga med Pac-Man og Tetris
9/20/2022Computerspillet 'INSIDE' fra det danske spilstudie Playdead skal udstilles på Museum of Modern Art i New York side om side med mastodonter som Pac-Man, Tetris, The Sims og Minecraft.
Berygtede russiske lejesvende mistede kontrollen over rekrutteringsside
9/20/2022Wagnergruppen er blevet set operere flere steder i Ukraine og er kendt for at rykke ind i de af verdens brændpunkter, Rusland ønsker dem ved.
Nye lønkrav på vej fra it-folket: »Det er den helt naturlige konsekvens«
9/20/2022Krav om højere løn er uundgåeligt som følge af prisstigningerne, siger forbundssekretær i Prosa Curt Kjærsgaard Raavig.
'Qwerty1234' gav adgang til kæmpe hotelkæde: Nu har hackerne slettet data
9/20/2022Intercontinental Hotels Group driver 6.000 hoteller på verdensplan.
Bag kulissen på Metas GDPR-smæk til tre milliarder kroner
9/20/2022De europæiske tilsynsmyndigheder har været rygende uenige med Irland om, hvorvidt Meta, som ejer Instagram, har et lovligt behandlingsgrundlag for at kunne offentliggøre børne-data på platformen. ComplianceTech dykker ned i EDPBs artikel 65-afgørelse.
Udskudte el-regninger vil koste millioner i it-bøvl: »Jeg er bekymret for, om det er for sent«
9/20/2022Regeringens planer om at tilbyde danske el-kunder at udskyde høje elregninger lægger pres på energiselskabernes it-udgifter. Norlys, der er et af Danmarks største energiselskaber, frygter, at den tekniske løsning ikke kan nå blive klar til vinter.
Danske Regioner: Softwarerobotter og AI skal hjælpe med at forkorte ventelisterne
9/19/2022En statsstøttet teknologifond er et af ønskerne på Danske Regioners nye katalog over måder at nedbringe ventetiden på sygehusbehandling.
Danske it-talenter flygter fra startups til større virksomheder
9/19/2022Tech-talenter søger mod stabiliteten i større virksomheder, oplever den internationale smykkevirksomhed Pandora.
»En af de største læk i spilhistorien«: Hacker afslører Nyt GTA-spil
9/19/2022Verden har fået sit første glimt af Grand Theft Auto VI efter en hacker har lækket data fra spilstudiet Rockstar Games.
Hackere havde adgang i fire dage, da populær password manager blev angrebet
9/19/2022»Vores undersøgelse viser, at trusselsaktørens aktivitet var begrænset til en fire-dages periode i august 2022,« skriver adm. direktør i LastPass Karim Toubba om hændelsen.
DPO med opråb til politikere i Region Syd: Mangler ressourcer til databeskyttelse
9/19/2022Medarbejdernes viden halter, og man får ikke anmeldt persondatabrud til tiden, viser årsrapporten fra Region Syddanmarks databeskyttelsesrådgiver. Derfor bør der afsættes flere midler til det fremtidige arbejde.
Minister i samråd om konsulentforbrug: »Det er sværere at spare på it-konsulenter«
9/19/2022Regeringen vil spare på konsulenterne, men det er svært at skære ned på it-konsulenter, hvis Danmark skal bevare sin førerposition inden for digitalisering. Sådan lød det fra finansministeren, der fredag var kaldt i samråd om statens konsulentforbrug. Ifølge Venstre vidste regeringen godt, at store it-projekter ventede forude, da spareplanerne blev lavet.
Britisk ‘Borger.dk’ smed Javascript-bibliotek på porten: Nu vises sitet hurtigere
9/19/2022Jquery er bortvist fra britisk borgerportal, og det har givet bedre ydelse på enheder i den lave ende. Javascript-biblioteker er heller ikke længere nødvendigt på indholdssider, mener tysk udvikler – browser-kompatibilitet har løst problemerne.
Danmark vinder det europæiske cybermesterskab: »Der var ren eufori«
9/16/2022Sejren giver den bedste placering til Danmark nogensinde. Version2 har interviewet den stolte landstræner og hans unge kaptajn.
Deadline nærmer sig: En halv million danskere mangler stadig at få MitID
9/16/2022Med godt en måned tilbage af migreringsperioden mangler over en halv million danskere fortsat at få adgang til MitID.
Her er tallene bag nedskæringen på Datatilsynet
9/16/2022Datatilsynet vil ikke svare på, hvad besparelserne kommer til at betyde for tilsynets arbejde.
DI advarer om forvirrende regulering af it-sikkerhed: »Der kommer mange forslag«
9/16/2022Ny lovgivning og fokus på cybersikkerhed er positiv, mener Dansk Industri, men den bør samtænkes med eksisterende og kommende lovgivning, lyder det fra erhvervsorganisationen.
Langsom softwareudvikling og dyre licensaftaler: It-gigant får kras kritik
9/16/2022»Autodesk har over de sidste 20 år opnået en nærmest defacto monopolstilling i mange lande. En sådan særstilling kræver imidlertid, at softwareudbyderen løbende udvikler softwaren, så den er tidssvarende. Dette er ikke sket,« lyder det fra brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder.
Ugens digitalisering: Styrelse er fanget i leverandør lock-in, og Statens It-råd skifter ud
9/16/2022DigiTech er klar med ugens nyhedsoverblik.
Sådan knækker pen-testeren din adgangskode
9/16/2022Tidligere mester i cybersikkerhed gennemgår teknikken. Masser af hardware er ikke nok – uden ordlister og regler vil man i praksis aldrig kunne knække en hash-værdi.
Digital sporing: Tre eksperters metoder til at undgå det
9/15/2022Det er vanskeligt, men der findes metoder til at undgå tracking, fortæller tre eksperter, der er langt fremme i kampen for privacy.
EU vil stramme op på IoT-sikkerheden: »Selv vores tøj vil være forbundet«
9/15/2022Som flere af V2's læsere nok ved, øger det risikoen for sikkerhedsbrud, når IoT kommer ind i billedet. Nu vil EU stramme op.
Familieretshuset i ny GDPR-brøler: Har videregivet hemmelige adresser 37 gange
9/15/2022Datatilsynet udtaler endnu engang kritik af Familieretshuset for ikke at leve op til GDPR. Myndigheden har 37 gange videregivet oplysninger om blandt andet personer med hemmelig adresse.
Højt arbejdspres: Mangel på kollegaer stresser it-specialister
9/15/2022Næsten en tredjedel af de ingeniører og it-specialister, der arbejder et sted med mangel på arbejdskraft, føler sig hele tiden eller ofte stressede, viser ny undersøgelse.
Følsomme data om 1600 borgere på ubeskyttet PC: Hørsholm får GDPR-bøde på 50.000 kroner
9/15/2022Retten i Helsingør erklærede sig i denne uge enig med Datatilsynet om, at Hørsholm Kommune skal betale 50.000 kroner for manglende sikkerhed på en stjålet computer.
Vestagers kæmpebøde til Google holder i EU-Retten
9/15/2022Google er blevet idømt en bøde svarende til 30,5 milliarder kroner for at udnytte Android-systemet til monopoldannelse.
Sygefravær lå frit tilgængeligt: 8.000 DSB-ansattes personlige oplysninger lækket
9/15/2022En menneskelig fejl har resulteret i, at personlige oplysninger på 8.000 DSB-ansatte har været søgbar på selskabets intranet.
Skatteministeren slår fast: Vil regulere spiludvikleres loot boxe i Danmark
9/15/2022Skatteminister Jeppe Bruus er bekymret for børn og unge med spilproblemer, og derfor vil han nu drøfte et forslag til en regulering af loot boxe.
Aarhus Kommune skal løbe stærkt for at nå Chromebook-deadline
9/14/2022Som kun den anden kommune har Aarhus fået et påbud i Chromebook-sagen og it-folkene skal løbe stærkt, så kommunen kan undgå at modtage et forbud mod at bruge computerne, sådan som man gjorde i Helsingør.