Vi har hørt om vigtigheden af analyse & strategi i umindelige tider. Når vi nu har klaret os så godt og længe uden, er det da en nødvendighed?

Det er faktisk mere nødvendigt end nogen sinde før. Valget mellem platforme, produkter og metoder har aldrig nogen sinde været større end nu - og det på trods af mange gode tiltag til standardiseringer.

Tag f.eks. det velkendte JAVA: stort set alle bakkede det op, det havde base i det velkendte C sprog og syntes at være svaret på alles problemer. Ikke desto mindre har markedets største spiller Microsoft i stedet valgt at lancere C# - deres modstykke til JAVA. Andre var også ved at bakke ud på et tidspunkt, da SUN begyndte at kræve noget for noget igen!

Har disse valg en større betydning? Se f.eks. Amanda som blev bygget til OS/2 - et rimeligt valg på daværende tidspunkt, men totalt forældet da det endelig blev frigivet!

Derfor har disse valg stor betydning for fremtiden. Ofte skal valgene tages når det syntes mest ubelejligt - vil det mon nogen sinde ændre sig?

I metodernes evindelige kamp syntes UML at vinde frem som en anvendelig metodik for analyse og implementation i praksis - vi holder et godt øje til udviklingen!

Sund fornuft, seriøs behandling og analytisk tankegang er og bliver dog de vigtigste ingredienser!