Databaser

 1. Microsoft SQL Server
 2. Oracle
 3. DB2/MVS
 4. Access
 5. Sybase
 6. DB2/VM

Microsoft SQL Server

Har stor erfaring med denne database, primært gennem SKAT som bl.a. også anvender replikering ud til deres offentlige site med frafiltréring af interne data. Anvendelse af "Stored Procedures", query optimering mv.

Har også arbejdet med SQL Server ifm. med migréring fra VMS Adabase. Konverteringsjobs med mange avancerede SQL løsninger - reference:  Danmarks Lærerhøjskole - nu Danmarks Pædagogiske Universitet .

Oracle

Oracle har virkeligt sat enestående standarder gennem de seneste mange år. Med et enestående database produkt koblet med en stor produkt portefølje, har de en rette vundet mange kunders interesse.

Data4u har indgående kendskab til Oracle 8i databasen og behersker teknologierne som som

 • PL/SQL
 • Stored procedures
 • Database triggers
 • Datawarehouse concepter

og meget mere. Vi har også et godt kendskab til

 • Oracle Applications/Finansiels
 • Oracle Reports
 • Oracle Forms
 • Oracle Discoverer

Det væsentlige er at vi skaber overblikket, samtidig med at vi behersker de specifikke teknologier til fingerspidserne!

Kundereferencer under denne platform udgør:

Udenrigsministeriet:  implementation & integration af Oracle Finansiels. ODBC interface til Word Office, Oracle Discovery rapporter en masse, udgivelse af bøgerne "Copenhagen Diplomatic List" og "Consular Posts in Denmark".

DB2/MVS

Data4u har arbejdet med DB2/MVS platformen i en række år. Herunder performance optimering hvor vi bl.a. fandt en optimeringefejl som IBM accepterede og rettede.

Kundereference til denne opgave er SDC (Sparekassernes Data Central) med deres såkaldte FED system, hvor Data4u bl.a. har medudvikler samt udviklede en række avancerede utilities til udviklerne, så de under en CSP platform kunne få bedre indsigt i anvendelsen. Utilities var et samspil med MVS/Pipelines og DB2/MVS, herunder nogle lettere tilgængelige EXPLAIN utilities samt cross-variable detection.

Access

Microsoft Access er databasen i den lave ende til hurtig og enkel adgang. Har forestået opgave hos Novo Nordisk med integration mellem Access, Excel og SQL Server til produktionssystem.

Har også lavet et avanceret regnskabsprogram, samt anvendt ifm. med diverse WEB løsninger.

Sybase

Har anvendt Sybase til internt "Kontrol Informationssystem" (Kinfo) hos SKAT.

DB2/VM

Denne database blev tidligere kaldt SQL/DS til VM/ESA.

Var hovedansvarlig databaseadministrator på IBM's interne systemer gennem 10 år. Dette system lagde grundlaget for den efterfølgende store erfaring opbygget inden for database området. Fik IBM's mangfoldige og grundige uddannelse inden for alt som på daværende tidspunkt rørte sig inden for det relationelle database område.

SQL/DS var i sin første version magen til Oracle, som faktisk blev grundlagt på samme source kode!